zondag 22 januari 2012

Zero Waste omgaan met boeken


Zo begon het een aantal jaren geleden: als student krijg je aan het begin van het jaar een boekenlijst aangereikt. Hier staan dan alle boeken voor dat jaar. Zo'n anderhalf jaar geleden ontving ik zo'n zelfde lijst, alleen dan voor een andere studie. Hoeveel boeken heb ik van die tweede lijst gekocht…?  0 [nul].

Al voordat ik interesse voor Zero Waste had, wilde ik zo min mogelijk boeken. Toen al, leek het mij onnodig [al dat papier]. Daarnaast had ik bij een vorige studie netjes alle boeken gekocht… en nooit gebruikt. OK, weinig gebruikt dan. Toch zonde vind ik. Verder heeft elke Hogeschool of universiteit een eigen bibliotheek waar je die boeken kunt lenen. Of zoals bij mij op de Hogeschool, je kunt ze inzien.

Dus wanneer zou je dan boeken kopen? Eigenlijk nooit dus. Toch enk ik dat als je een boek echt graag wilt hebben je deze gewoon moet kunnen kopen.

Dit overkwam mij eergisteren. Ik kwam  een ontzettend mooi boek tegen: La Bella Macchina [affiliate link]. Een boek over koffie. Over de machine, koffie bonen en meer. Deze wil ik dus erg graag hebben. [ik denk dat ik er veel van kan leren]. Het boek heb ik uiteindelijk 2e hands online gekocht.

Nu nog even wachten tot hij bezorgd wordt.

5 opmerkingen:

 1. Ik ben een trouwe bibliotheekganger..
  Af en toe koop ik tweedehands een boek. Heel af en toe "moet" ik een boek hebben. Om er vervolgens niets mee te doen....
  Wat ik niet begrijp, is dat schoolboeken nog van papier zijn...
  Geen de kinderen een laptop of e-reader en ze kunnen aan de slag. Scheelt meteen een hoop gewicht, want die brugwup van mij loopt toch met een zware tas...!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zou ik vaker 'moeten' doen, de bibliotheek. Ik mis dan alleen altijd de koffie, of iets anders te drinken... :)

   Verwijderen
 2. Boeken zijn eigenlijk de enige dingen die ik altijd mag kopen van mezelf. Maar ik koop meestal tweedehands, da's goedkoper en minder milieu-impact. Ik heb ook een e-reader, wat natuurlijk veel milieuvriendelijk is, maar het leest toch heel anders!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Soms gebruik ik m'n iPad... alleen de ogen worden dan zo snel moe. Alhoewel het wel beter gaat, namate je vaker digitaal leest.

   Verwijderen
 3. Bij onze bieb kan je thee of koffie kopen en ze hebben heel comfortabele stoelen. Kan alleen nooit zitten want mn kinderen gaan er anders vandoor :-)

  BeantwoordenVerwijderen