dinsdag 3 januari 2012

Mijn uitstelgedrag


[Buiten waait en regend het hard. Je hoort de wint voorbij waaien. Als je kijkt, niet echter een winters gevoel. Onder genot van een heerlijke kop frisse thee, schrijf ik je over mijn uitstelgedrag.]

Vandaag wilde ik een start maken aan een essay voor mijn studie. En ik heb vandaag alles gedaan, behalve een echte start gemaakt. De lunch van vandaag, kipburgers, was lekker. Er staan verse muffins op het fornuis af te koelen. [Ik kon natuurlijk niet wachten]. Ze smaken heerlijk zoet. Koppen thee heb ik gedronken. en meer….

Behalve een start maken aan mijn essay.


Wanneer ik in gesprek ben met mensen over Zero Waste, duurzaamheid enzo dan spreekt men vaak positief. Vooral wanneer duidelijk wordt dat je er alleen aan wint. Vooral wanneer je stap voor stap, geleidelijk, delen aanpast die een stukje groener zijn -- iets Minder Afval creëren.

Zo ben ik er zelf ook ingerold. Een warme juni vrijdag in 2011, op naar de markt. [best wel spannend, zo'n eerste keer naar een plek waarvan je dacht nooit heen te gaan -- dat is toch niets voor mij… ik kan het zo in de super halen…] En daar stond ik dan. Gelijk na mijn eerste bestelling was ik wel direct overtuigd. Heerlijk en smakelijk dat het allemaal was én dan zonder afval. Althans… De aardige dame had alles, zoals het blijkbaar hoort, in plastic tasjes gedaan… Ja, en ik had juist mijn eigen shopperbag meegenomen om [juist] Minder Afval te van de markt mee naar huis te nemen [refuse, refuse, refuse zegt Bea].


Het moraal van dit verhaal.

Stop met lezen. Haal een keer diep adem én zet de eerste stap [of juist de volgende] naar Minder Afval.

Dat is wat ik nu ook ga doen…


Hoe ben jij de Zero Waste 'ingerold'? en. Wat weerhoud jou ervan om een volgende stap te zetten… In de comfort zone te blijven? … Zou je je gedachten hierover willen delen?

2 opmerkingen:

  1. Ha, dat was precies wat ik van plan was dit jaar! Gewoon beginnen met minder plastic mee te nemen uit de winkels etc. Vandaag naar de winkel geweest en daar had ik bijna zelf een plasticzakje gepakt voor de appels! De herbruikbare zakjes had ik natuurlijk thuis laten liggen. Ook de broccoli die ik had willen kopen zat in plastic geseald. Zonder appels en met een plasticloze bloemkool fietste ik weer naar huis. Missie toch nog geslaagd ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Mirjam -- En daar gaat het nu juist om. De stap zetten. Dank je voor je gedachten hierover.

    BeantwoordenVerwijderen