vrijdag 6 januari 2012

Op zoek naar [meer] Zero Waste luchtverfrissers


[Het is was… 1 uur 's nachts. Klaar wakker. Bruisende energie, omdat ik iets meer wil. Niet alleen schrijven. Ik wil in gesprek gaan. Misschien met jou… als jij dat ook wilt. … Maar waarover dan? … Over Minder Afval. In gesprek over "de wegen die we nemen en waarom". Ik wil ingesprek. Tips delen en ontvangen. Ik weet nog lang niet alles over Zero Waste en vind op het moment veel dezelfde informatie op het net. Ik ben nieuwsgierig hoe anderen het oppakken en daar dan over praten.


Daarom ga ik op dit blog iets nieuws proberen. Google+. Een vrij nieuw platform. Overzichtelijk en gemakkelijk [vind ik]. Ik hoop dat je mee in gepsrek gaat. Vanaf nu kan dat dus: hier als een 'comments/opmerking, via Twitter én nu ook Google+.]


Op zoek naar Zero Waste luchtverfrissers


Stel je voor. Je komt een huis binnen. Misschien bij een goede vriend(in) of je eigen huis. Het ruikt er heerlijk. Verschillende geuren komen jouw kant op. De een na de andere smakende geur komt voorbij. Zie je het al voor je? Ruik je het bijna? Hmmm. Dan is een luchtverfrisser niet nodig. Echter er zijn vast plekken in huis waar dat wel nodig is...

Zelf heb ik lang een luchtverfrisser bij het toilet gehad bijvoorbeeld. Tot nu dan. Nu ik weet hoe ik eenvoudig lucht kan verfrissen. Deze vijf manieren gebruik ik om lucht te verfrissen.

 1. Planten verversen de lucht in huis, zo heb je er meer zuurstof. De lucht is ook schoner.
 2. Essential oils. Voeg enkele druppels toe aan een geurbrander en geniet van de 'aroma therapie'.
 3. Azijn kun je ook gebruiken. Een pan met koken water en wat azijn neemt de vieze lucht weg. Goed ventileren, is wel belangrijk.
 4. Op een raam. Ja zo simpel is het. Elke ochtend, 5/10 minuten doet wonderen.
 5. Of gewoon heerlijk eten koken ;-)

Hoe verfris jij de lucht? Deel je gedachten hier of praat mee op Google+.

7 opmerkingen:

 1. Ja hoor, ook zo. Af en toe goede wierrook, of wat sinaasappelschillen op de kachel (kan ook op een radiator , in een schaaltje). Wat salie branden om te zuiveren of wat verse bloemen/ planten met geur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Verse koffie... ik bedoel dan wel èchte koffie geen Senseo-ding. Als ik bij mijn oma in huis kwam en ze had net koffie gezet, dat rook zo lekker. Wel met koffiebonen, dus ook nog zelf malen... alleen ik lust geen koffie, dus helaas kan ik het bij mezelf thuis niet toepassen. Maar hete chocolademelk (met èchte cacao) ruikt ook lekker, maar ruikt niet zo sterk als koffie.

  Zakjes of een kussentje met daarin een zakje lavendel. Zodra je het kussentje beweegt komt de geur weer tot leven... ruikt zo lekker. Hou je niet van lavendel dan kan je natuurlijk ook wat anders erin doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. In het toilet doe ik af en toe een drupje olie in de wc-rol.. Lekker!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @vlasje, @Puck & @Eefje.
  Dat zijn leuke ideeën! Van de koffie heb ik gehoord [dat het lucht neutraliseert]. Aan wierook had ik dan net weer niet gedacht. Ook een goede. Een druppel olie in de wc-rol -- het proberen waard :)
  Dank jullie wel voor de reacties. Fijn weekend. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik maak zelf luchtverfrisser door wodka te mengen met water, en daar wat druppels etherische olie aan toe te voegen. Verhoudingen vind je hier: http://eenbeetjegroener.blogspot.com/p/crea.html
  (nu nog zelf wodka leren stoken ;-))
  Ook een bakje met baking soda neerzetten kan ongewenste geurtjes wegnemen. De baking soda absobeert de geurtjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dankjewel Jolanda, dat is een creatieve manier om geuren weg te nemen. Hmm. Nu alleen nog de wodka in huis halen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Minder vlees nuttigen, dan zijn geuren in een paar minuten weg.

  BeantwoordenVerwijderen