vrijdag 27 januari 2012

Poging om vanille fudge te maken

Zo nu en dan probeer je eens wat. In dit geval heb ik geprobeerd om vanille fudge te maken. Een leuke ervaring. De smaak is gelukt. Mmm... De textuur -- de blokjes -- niet. 

De vanille fudge die ik gemaakt heb is wel lekker bij ijs en ook op pannenkoeken. Maar blokjes... nop, dat zijn het niet. Het is meer stugge stroop.

Volgende week heb ik vrij van mijn studie. Misschien opnieuw proberen? [nog tips?] Geen idee. De ervaring is er in ieder geval. Daarnaast is het leuk om je gasten te verassen met iets zoets bij de koffie of thee.

Wat voor zoets neem je bij de koffie/thee? en maak je dat dan ook zelf?

3 opmerkingen:

 1. Het ziet er wel mooi uit.

  Ik maak regelmatig dadelkokosballetjes maar of dat helemaal afvalvrij te maken is.. dadels zitten in een kartonnen doosje (in een plastic zakje), kokos is misschien wel zelf te raspen of bij de notenhandel oid te koop en de santen is een blok in een doosje in plastic verpakt.. http://www.eetgoedvoeljegoed.com/2011/08/dadel-kokossnoep-gluten-en-suikervrij.html

  En de dadelgebakjes van de Bagels en Beans http://www.bagelsbeans.nl/recepten.shtml

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt goed die dadelrecepten [ook al zijn dadels niet echt mijn ding]. En mijn gedachte precies: ziet er goed uit. Smaakt ook lekker... maar blijf helaas stugge stroop... volgende keer nog ns proberen :D

   Verwijderen
 2. Ha, misschien zijn dadels geen mannending. Mijn man is er ook niet dol op. Denk dat caramelshortcake je wel zal bevallen. Van t weekend gemaakt. Maak je ook bijna uit je standaard voorraad. Ik moest er alleen een blikje gecondenseerde melk voor aanschaffen. Soort Twix gebak.

  BeantwoordenVerwijderen