zondag 15 januari 2012

oeps... even vergeten hoe duur de supermarkt wel niet kan zijn

De drukke weken met studie zijn weer aangebroken. Gisteren was ik vergeten om naar de markt te gaan. Dus vandaag dan maar even naar de supermarkt. Dat heeft mij met beide benen weer op de grond gezet.

Dit is wat ik tegen kwam en (bijna) vergeten was.  Dat je tomaten los kunt kopen, of om wat voor vage reden ook dubbel verpakt in plastic. En zo is het met meer producten. Muffins kun je zelf maken, of dubbel verpakt met plastic kopen. Veel vlees is dubbel verpakt... enzovoorts. Dat voedsel verpakt is, dat begrijp ik. Maar zoveel... dat is volgens mij maak overbodig. Gelukkig zit het bloem waarmee ik broodbak verpakt in een simpel -- toch effectief -- papieren verpakking. Dat valt nog mee. Geldt ook voor de eieren. Of hoewel... zou dat niet nog beter kunnen?

Vandaag duurde boodschappen doen iets langer. Vooral op zoek naar alternatieven. Niet alleen dat... het was ook duurder. Een bloemkool was bijna 2,50... En tomaten waren ook niet goedkoop. Volgende week gezellig weer naar de markt.

Dit wilde ik even met je delen vandaag. Voor mijzelf vind ik het wel eens goed om weer wakker geschud te worden... Even terug met beide benen op de grond. Heb jij dat ook wel 'ns? Wat vind je daar dan van?

2 opmerkingen:

  1. Ik zie het verschil ook met de natuurwinkels en de gewone supers. Al gebruiken natuurwinkels ook verpakking waarvan ik denk, dat kan ook anders. Ik vraag altijd papier om mijn brood ipv plastic en verpak de groente ook altijd in papier. Neem zelf tassen mee.
    Toch zijn bv Klok producten (afwas en allesreiniger) weer goedkoper bij de supers dan daar. Daarom ga ik af en toe er nog wel eens heen. Wil dat ooit nog eens zelf gaan maken.
    De markt is natuurlijk goedkoper, maar kan ik helaas nooit heen vanwege mijn werktijden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Marinne -- dat is inderdaad jammer. Er is zoveel verse en pure producten te krijgen. Iemand anders die misschien iets voor je mee kan nemen? Zo bood de theeman laatst aan, dat ik evt op een ander tijdstip de thee kon ophalen. Leuk dat je je gedachten deelt :)

    BeantwoordenVerwijderen