maandag 23 april 2012

Waarom doe ik het ook eigenlijk?

Soms kijk je om jezelf heen en vraag je jezelf af: "Waarom doe ik het ook eigenlijk?" Je hebt al veel gelezen over hoe anderen het aanpakken [het concept zero waste]. Daarnaast zie je vaker om je heen dat anderen het juist niet doen. Waarom...

//

Vanmorgen, 06.30, schonk ik mijzelf een heerlijke kop thee in. Heet. Van de markt. Een heerlijke geur van zwarte thee, met citroen. Even wakker worden. Wat ben ik blij dat ik genieten kan van wat ik heb. Van datgene waar ik omgeef. -- Dat is waarom ik kies voor Zero Waste en Mindfulness.

6 opmerkingen:

 1. Om 6.30 ben ik nog niet zo zen/ mindfull..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo douchen wij met een douche timer en letten we op ons waterverbruik terwijl mijn buurvrouw in het benedenhuis bijna elke dag langdurig haar tegels in de tuin schoonspuit en alle plantjes die tussen die tegels omhoog komen met de fles bleekwater te lijf gaat. Dan vraag ik me ook wel eens af waarvoor ik het doe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien, op een dag, dat jouw passie overstraalt naar beneden bij de buurvrouw. [alles is mogelijk]. Laat het alleen niet andersom gebeuren ;)

   Verwijderen
 3. Het kan inderdaad heel frustrerend zijn om te zien dat de wereld om je heen helemaal niet bewust bezig is.. Maargoed.. Zij zijn gewoon allemaal in hun eigen proces, denk ik dan. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt goed! ... maar voel je je dan direct weer OK, als je je dat bedacht hebt? Soms vind ik het zelf wel moeilijk om continue rustig overnieuw te beginnen met een duidelijke uitleg waarom mensen eigenlijk gemakkelijker af zijn als ze het zero waste concept omarmen. Alleen maar "het scheelt tijd, geld en energie" werkt helaas niet :D

   Verwijderen