dinsdag 6 maart 2012

Soms val je terug in oude gewoonten

Soms val je terug in oude gewoonten. Vaak horen we dit met mensen die gestopt zijn met roken... en daarna "gestopt waren"... omdat er nu weer gerookt wordt. Zo gebeurd dat met heel veel gewoonten. En vooral de gewoonten die je verandert hebben, daar vallen we dan weer in de oude gewoonte terug.

Zo merkte ik afgelopen weekend, dat ik teruggevallen was met Zero Waste. Niet dat ik spontaan alles via de oude manier deed. Ik merkte dat ik de 'teugels wat losser vast had'. Waar ik dat aan merkte? Ik liep weer iets vaker richting de afvalbak...

Dus vandaag ben ik weer met goede moet doorgegaan met mijn nieuwe gewoonten (Zero Waste). Door op het pad waar ik al op liep. Nu meer bewust en weer een stukje wijzer.

*

Wel is de was gedaan zónder 'normaal' wasmiddel -- we hebben immers ons eigen gemaakte wasmiddel. Werkt super. Alles ruikt lekker fris. Zonder dat het chemisch 'fris' ruikt.

Zijn er verse muffins, brood en pizza gemaakt. Heerlijk. Vooral de pizza, deze was gezond. Met veel groenten en weinig vlees.

Voor onze 'part-time' kat (ze komt zo nu en dan binnen lopen) nog voer gekocht, met zo min mogelijk verpakking. Ook met de rest van de boodschappen gekeken naar de verpakking -- en of dat dat minder kan.

*

Hoe was jouw weekend deze keer?

4 opmerkingen:

 1. Als er even wat tussenkomt, dan val je inderdaad wat terug en is het ook moeilijk weer te beginnen vanaf het punt je startte.

  Dat van eigen wasmiddel maken, moet nog hier als ik mijn (erfenis) voorraad op heb. Dan start ik daar ook mee.

  Mijn vuilnisbak wordt iedere keer leger en leger :-) Bedenk ook steeds of er nog iets met het afval te maken valt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat had ik ook (die giganties, nooi op te lijken gaane, Wasmiddel...help!) maar ja, ooit komt het op.
   Wat heb je zoals ontworpen met afval? Of hoe gebruik je het opnieuw? [nieuwsgierig aagje hier :)]
   Groetjes, Ben

   Verwijderen
 2. hmm ik wil ook eigen brood gaan bakken.. lijkt me heerlijk. en pizza ook!
  zou je dat deeg eigenlijk in kunnen vriezen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Dorien,
   Ja. Het deeg is invriesbaar. Volgens mij voor een maand (1 of 2)... maar heb ik nog nooit gedaan. Schijnt goed te gaan. Ik zal een kijken wat ik precies doe om brood/pizzadeeg te maken (ik doe het tegenwoordig op gevoel). Misschien een volgend blogpost ;)

   Verwijderen