donderdag 29 december 2011

Er zijn andere manieren om je haar te wassen

De afgelopen vijf maanden heb ik met veel plezier geschreven over de (kleine) stappen die ik gezet heb, naar minder afval. In 2012 ga ik daar met veel plezier mee door. Nog op de valreep naar het nieuwe jaar heb ik de volgende drie items: een gelukswens, een blogpost en een vraag. Ik doe ze in omgekeerde volgorde. [ga je alleen voor de gelukswens in het nieuwe jaar? Scroll omlaag ;-) ]


Vraag


Ik hou het kort. Ik wil weten waar je voor komt en hoe ik dus iets kan schrijven waar jij, ja jij als lezer, echt iets aan hebt. Ik heb vier vragen (link). Beantwoord wat je wil beantwoorden.


Er zijn andere manieren om je haar te wassen


Je haar wassen kan op andere manieren. Gezondere manieren.

Ik ben opgegroeid met shampoos. Wassen met shampoo leidde bij mij vaak tot roos. Anti-roos shampoo hielp wel een beetje [niet veel]. Dus al snel waste ik mijn haar al minder vaak en met maar kleine hoeveelheden shampoo.

Sinds een aantal weken gebruik ik zuiveringszout (baking soda). Zo doe ik het: ik pak met een paar vingers wat zout, mix het met wat water en verdeel het over nat haar. Geef het zout wat tijd om op te lossen in het water en haar. Zacht inmasseren. Uitspoelen natuurlijk niet vergeten. En je bent klaar. Simpeler kan niet.

Mijn hoofdhuid reageert erg goed op deze nieuwe manier van wassen -- roos verdwenen.

Nu gebruik ik het volgende zelf niet. Maar ik heb gelezen dat je azijn of citroen met water kunt vermengen, om zo een conditioner te maken.

bron


nieuwjaarsgroet


Start 2012 knallend. Dan wel zelf wat afsteken of gewoon gezellig kijken. Doe in 2012 de dingen waar je om geeft, waar je van houdt. Maak er een gelukkig en gezond jaar van. En tot 2012 :)


4 opmerkingen:

 1. Punt 1: gedaan
  Punt 2: ga ik doorgeven aan manlief
  Punt 3: Ook een super knallend 2012 gewenst, er wordt wel wat afgestoken, ik doe vooral mijn oren dicht en ik hou zeker in de smiezen dat ik doe waar ik voor sta en waar ik van hou!! Tot 2012.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was mijn haar met olijfolie zeep en spoel het na met appelazijn, sterk verdund met water. Mijn haar zit goed, ziet er gezond uit en geen roos of vet haar. Helaas moet ik ik de zeep bestellen, geen idee waar ik het kan kopen anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee Benny, wat goed! Ook ik ben groot fan van de baking soda, het is inderdaad een stuk beter voor je haar en hoofdhuid, en natuurlijk voor het milieu en de portemonnee! Zelfs met lang haar werkt het prima. En inderdaad, nog even naspoelen met een beetje azijn en je haar is heerlijk zacht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Emily -- Ik wee het. Ben door jou aangestoken ;)

  @Eefje -- hmm. Daar heb ik eerder iets over gehoord, olijfoliezeep. Dat voedt het haar [als ik het goed onthouden heb].

  @Puck -- afsteken doe ik niet. Kijken wel. Het blijft een mooi schouwspel. :)

  BeantwoordenVerwijderen