zondag 27 januari 2013

verrijk je leven door te delen

Vaak als we het huis opruimen, gooien we de items weg die we niet meer gebruiken. De items die mogelijk nog wat opleveren, die verkopen we natuurlijk op de bekende verkoopsites. ... of we stoppen ze gewoon weer terug. Opgeruimd staat netjes. :)

Eergisteren kwam ik deze site tegen. Het verhaal onder de afbeelding gaf herkenning. Iets dat je zelf hebt gekregen, of voor mijn part voor jezelf gekocht hebt, is zeker de moeite waard om door te geven. Als is het een roos, een tekenset, misschien wel kookgerei dat een ander goed kan gebruiken. Het is het geweldig om boeken uit te wisselen. Soms past het, soms niet. (Je hebt er tenminste geen bakken met geld aan uitgegeven).

Mijn favoriet is op het moment koffie. Soms bij mij thuis of bij m'n favoriete koffiehuis (facebook). Simpelweg een koffie delen, gezellig kletsen. Ideeën uitwisselen of gewoon even over niets praten—omdat het kan. Dat voelt goed. Ik denk dat een ervaring delen je leven verrijkt.

Extra

Via Sjouke ontving ik net twee leuke links die aansluiten bij dit onderwerp. Twee facebook-pagina's waar je items kunt weggeven (ik geef weg) of kunt ruilen (Ruilhandel).

6 opmerkingen:

 1. Geven geeft je ook iets terug hè!

  Ken je deze facebookpagina al: https://www.facebook.com/groups/ikgeefweg/

  Kun je spullen weggeven die je niet meer gebruikt.

  Of ruil je liever?
  https://www.facebook.com/groups/356224144439426/

  Succes met je project, lees je blog met plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Sjouke. Ik ga ze er gelijk bijzetten in de post.

   Verwijderen
  2. Er zijn trouwens ook veel regionale weggeef en ruilgroepen op facebook te vinden, moet je even zoeken....

   Verwijderen
  3. Ah dank, die facebook-ruilgroep kende ik ook nog niet. Van de weggeefgroepen daar heb ik al veel plezier gehad

   Verwijderen
  4. Maar eigenlijk vind ik dit de leukste, geen spullen delen en weggeven maar kennis: https://www.facebook.com/groups/durftevragen/ (of is dat off-topic?)

   Verwijderen
  5. Zeker niet off-topic :)
   Ikzelf raak altijd verdwaald in de reacties (ook omdat er vaak nutteloze info tussen staat)... van het idee van kennis delen ben ik helemaal voor. Bij ons op de hogeschool gebruiken ze PGO (Probleem Gestuurd Onderwijs). Hier draait het om informatie/kennis delen.

   Verwijderen