dinsdag 9 augustus 2011

Meer genieten? Ga bewuster kopen.

Is minder afval onderdeel van je (nieuwe) lifestyle... dan ben je bewuster aan het kopen. Je houdt je namelijk bezig met minder verpakkingen om de producten die je koopt. Ik ervaar het elke dag -- en kan daar van genieten. Het zijn bijvoorbeeld de verse en smaakvolle stukken fruit die ik dagelijks eet. Hoe ervaar jij dat ... Geniet je dan meer van die producten?

Een mooi voorbeeld. Een waar ik dan toch maar weer blij ben met mijn nieuwgierigheid en wat uiteindelijk ook een leuk gesprekje opleverde (en lekkere nootjes).

Zo liep ik twee weken geleden over de markt. Langs de notenkraam. Ik was nog bezig met het groente en fruit ... Wat zou de marktdame deze week aanbieden? Maar de notenkraam trok mijn aandacht. Vol met lekkernij, die ook nog eens gezond zijn. Op de terugweg, met al het groente en fruit, kwam ik weer langs de kraam. Ik ben maar gestopt en heb een glazen pot laten vullen met verschillende soorten noten.

Zo nieuwsgierig als ik ben, vroeg ik hoe ze bijvoorbeeld omgaan met al het verpakkingsmateriaal. De antwoorden waren simpel: we kopen groot in en recyclen zoveel mogelijk. Dus vanaf dat moment hebben ze er een nieuwe klant bij. Ik kom er voor nootjes, muscli en meer.

Mijn nieuwsgierigheid en het durven vragen te stellen, helpen mij bij mijn nieuwe levensstijl om minder afval te creëren. Vooral omdat ik er nog maar net mee ben begonnen.

(en de nootjes... Daar hebben we ruim een week van genoten -- en elke dag van gesnoept.)

2 opmerkingen:

 1. Dag Benny,
  Proficiat met jouw initiatief! Ik lees dat je er veel plezier aan beleeft, het is nuttig en het voelt ook nog eens een keertje goed... als dat geen TaDa moment is :)
  Keep up the good work zou ik zo zeggen!

  Vriendelijke groeten,
  Eef

  http://eco-eef.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Eef,
  Leuk dat je schrijft. En nog leuker dat je er zelf ook mee bezig bent. Ik zie een url, dus ik ga even kijken ;)

  Groetjes,
  Benny

  BeantwoordenVerwijderen